Pink-zombie.com

Hittade precis denna sidan: http://www.pink-zombie.com med lite söta saker :D
Alla bilderna är från sidan, och det är därifrån jag har tagit dem. För att inspirera. Enjoy!






Sådär ja...

..då verkade ju blogg.se fungera igen som det ska. Tydligen vart lite driftstörningar, vilket jag inte fattade ;P
Plus att jag har upptäckt nu att era kommentarer har fel färg på bloggen, men det ska jag försöka fixa as soon as possible.

Varit och fyndat lite på loppis idag. Ska snart lägga över bilderna på datorn och lägga upp. C ya!

Helballa 80-talet + Lilla nostalgiboken



"Spel: Helballa 80-talet. Hur väl minns du egentligen åttiotalet? En tid då vandrande pinnar var ett sällskapsdjur och då glasspinnen ibland var ett tuggummi. En viss tid när vi spelade UNO, åt kassler med ananas och visste precis vad vi skulle svara på frågan ”Hur är det med par!?” men inte på frågan ”Är du PK?”

Helballa 80-talet innehåller 318 frågor om allt från Hajk, plastcyklar och Skrot-Nisse till Vira Blåtira, Professor Drövel och Moonboots. Vi kan utlova många skratt och roliga tillbakablickar."

Whoohooo, sounds great to me!
Får försöka införskaffa detta snart och testa, se hur mycket jag minns. Kanske hittar nåt gammalt kärt barnprogram eller nåt annat häftigt, som jag minns att jag gillade men glömt namnet på. Nån som har testat detta?


 


"  Mys och rys åt 80-talet!

1980-talet: FN inleder genom att utlysa 1980 till Barnens år. Året därpå kommer Astrid Lindgrens bok om Ronja Rövardotter och visst längtar vi alla efter att ge upp efter riktigt vårskrik. Ryssar vrålar kanske inte med samma glädje när U137 går på grund utanför Karlskrona. Vi gläds däremot åt Steven Spielbergs film om ET och åt att Carola sjunger "Främling" så att vi alla blir hänförda. Mindre glädjande är att aids skördar sitt första offer i Sverige 1983, att Olof Palme mördas 1986 och att samma år sker kärnkraftverksolyckan i Tjernobyl. Tröst sökte vi genom Dallas och Björnes magasin på TV. Även axelvaddar, tights, benvärmare, hårgelé och plastörhängen i knalliga färger fick oss på gott humör, liksom My little pony, Ninja Turtles, dataspel och nyöppnade Skara Sommarland.

Detta är en nostalgisk kick i bokform, fullmatad med bilder, matrecept och igenkänning. Sätt dig i bästa fåtöljen och dröm dig tillbaka eller dra upp barn eller barnbarn i knät och berätta om hur det var när du var liten.

För en sak är säker, även om inte barnaåren alltid var den solskensidyll de borde ha varit, så finns det ändå många härliga minnen, dofter och smaker att väcka till liv."

Boken låter ju minst lika kul att införskaffa, får bli såsmåningom helt klart :D
Jao det var lite tips från mig.

Tyvärr verkade det inte som bilderna funkade :(


Vill ha...




Söt klänning eller hur? Perfekt i sommar kanske? :D

Nostalgimässa i Gbg




Nästa helg, närmare bestämt på söndag blir det nostalgimässa i Eriksbergshallen.

"Bilar, tåg, flyg, byggsatser, radiostyrt, automobilia, technica, dockor, miniatyrer, bokmärken, rock´n´roll, serietidningar, filmaffischer, LP-vinyl, båtar och mycket mer... 260 utställare fyller Eriksbergshallen med 10.000-tals roliga prylar... Allt till salu!"

http://www.nostalgimassan.se/

Låter ju underbart, eftersom jag alltid är på jakt efter skumma saker att inreda med. Fast min kära "man" har sagt att nu får det snart räcka, vi har inte plats till mer. Shit, jag låter ju som värsta samlaren..."hooooarder". Men nej. Jag är inte en riktig "hoarder" ännu, jag kan fortfarande göra mig av med saker och slänga om det skulle behövas. Skänker en del saker till loppisar.

Nu vill jag gärna ha in lite extra pengar i plånboken, så jag har bestämt mig för att rensa gaderoben. Har så mycket kläder att det väller ut :S Mycket som inte används, massa fina klänningar och jackor o.s.v Ska nog ta och testa på tradera. Har aldrig sysslat med tradera förrut, jag är en "ebayare" nämligen ;P Men hoppas på att jag ska fixa det med, och bli stormrik.

Duran Duran till Lisebergshallen





Yep! 15 juni, 2011 kommer de gamla grabbarna till Göteborg och spelar lite låtar. :) Även om de kanske inte är lika bra som förr i tiden, och inte har lika mycket energi som då....så hade det varit kul att kunna säga att man en gång har sett detta underbara band!
Biljetterna släpps nu på måndag, inte missa! Jag funderar en hel del på att gå, nu när jag sitter och lyssnar på deras fina låtar på spotify.
Ska kolla upp detta helt klart!

Simon Le Bon, sångaren har ju alltid varit en snygging i mångas ögon. Vi fyller år på samma dag dessutom. Så nu vet ni det ;P
Hade inte sagt nej till att gifta mig med honom, även om jag är rätt mycket yngre...hihi.

Simma lugnt!

Laura Branigan



Laura Branigan
, född 3 juli 1957 i Brewster, New York, död 26 augusti 2004 i East Quogue, Long Island, New York, var en amerikansk sångerska och skådespelare. (saxat från wiki).

Laura kanske mest känd för mig genom hennes låt "self control" och "gloria", vet att jag gillade "gloria"-låten redan som liten. Var nåt speciellt med den. Kanske för att även Carola gjorde en cover på den??
Ja. tyvärr hade jag Carola också som idol när jag var pytteliten. Men som sagt, fanns inte så mycket annat att välja på helt enkelt.

Har inte så stor koll på Laura Branigan, men vet att hon dog 2004 av hjärnaneurysm som fanns i hennes släkt. Eller hennes släkts gener kanske man säger?

Hittade gamla album med henne på spotify, och ska lyssna och se om man hittar nåt mer bra att ta in :)
Fick ju nyss funnit en cover på "self control" på youtube av en tjej som kallar sig Soraya, tyckte faktiskt att covern var helt okey och riktigt bra för att vara en cover.

 


I, I live among the creatures of the night
I haven't got the will to try and fight
Against a new tomorrow, so I guess I'll just believe it
That tomorrow never comes

Gurgel!


Min design här på bloggen blir inte som jag vill ha den. Dessutom så växte min statistik väldigt mycket medan jag själv satt och förhandsgranskade hela tiden...HAHAHA! Ja där ser man.
Några läsare har jag väll inte direkt än då. Men fan den som ger upp! Haha! Jag vet ju att nån mer där ute kommer gilla det mesta som jag kommer lägga upp här i framtiden, i will find you ;D


Lördagens outfit...


..blev som sagt inte denna klänningen, som jag beställde från nätet för att den var alldeles för stor :( Så istället blev det mesta svart och lite spetsigt. Här kommer två bilder :) Enjoy!


Som ni ser, om det är några som ser ;P Så har jag börjat ändra utsidan på bloggen, en hel del små missar kvar som jag ska försöka ordna dock. Hare bäst!





Back home...

och i posten låg den här fina tyg-planschen från Hong Kong, I believe. Älskar att shoppa på ebay! I alla fall när sakerna man köpt kommer fram! :D Annars blir jag rätt pissed off.

 Kommer att passa otroligt bra på vår vägg här hemma, tillsammans med alla andra döskallar och skelett jag har omkring mig ;) Lady Gaga är underbar tycker jag. Så självklart ska hon vara med på väggen.

All Gone Dead & Fear Cult

Fear Cult


Idag befinner jag mig på en annan ort! Nämligen hemma hos mina föräldrar. Så jag har ingen tillgång till mina bilder och photoshop :( Så jag får vänta med att dela med mig av det jag vill visa, och kort från festen.

Så jag gör ett inlägg om två band som jag lyssnade mycket på runt 03/04 tror jag att det var. All Gone Dead ett band som kör en blandning av Deathrock/Gothic/Synthpunk....WTF...vad är synthpunk? Oh well....tre medlemmar är det i alla fall ifrån London. Stitch, Barb och Steve Pollytrama. Har väll vart fler medlemmar från början, och en del har hoppat av och nya har tillkommit. Hur som helst, så som det brukar vara i diverse band. Nu vet jag inte riktigt om bandet fortfarande existerar eller ej?
Men lite låtar lär ju finnas att lyssna på nånstans ute i cyberrymden om nån känner för det :D

Det andra bandet Fear Cult, ligger mig varmare om hjärtat. Blev ett tag dödsförälskad i TJ Von Shock i bandet.
Minns dock inte vad han hade för roll....eller vad han spelade? Mitt minne är ju som en guldfisks.
Deras låtar går att finna på spotify.
Vet att de gjorde en cover på Men without hats hit "Saftey dance" och Blurs låt "Boys & Girls". Men mina favoriter med dom är absolut "If you're watching" och "Sex beat". Åh måste spela den snart igen :) Tror inte de existerar längre heller om jag har fattat det hela rätt.

Avslutar med en bild på Van Shock, som senare startade ett annat projekt som vart lite poppigare, som jag med gillade. Van Shock har modellat för lip service bland annat och även dykt upp i Christina Aguileras musikvideo "Beautiful".

Saxat från deras hemsida:

FEAR CULT is the dark music project envisioned and brought to life in the early 90's by long time Goth scene emissary and gifted songwriter Matt Riser. Originally a solo project, FEAR CULT expanded out of the bedroom studio and onto the stage, performing several elaborately conceived, and well received shows in the L.A. club circuit. Soon enough, the band found their way onto several high profile compilation albums such as “Unquiet Grave 2000” and “Songs Of Terror - A Tribute To Edgar Allen Poe” among others for which they received rave reviews. FEAR CULT's music pulsates with heavy electronic programming, throbbing bass lines and cutting-edge guitar effects. Lyrically, Riser explores the darkness of life, the viciousness of love and the glamour of death with the poetic flare of a modern day Poe. FEAR CULT delivers an emotional sound that is truly imaginative and original, never conforming to or imitating others.

Eftersom det blev en liten text så lägger jag in adressen till deras hemsida med: http://newgrave.hypermart.net/fearcultsite2004/index8.htm

Hej!


Jag får köra ett litet snabbt inlägg idag. Har inte så mycket tid... ska snart äta och göra mig iordning för lite festande. Dock blir det inget "riktigt" festande för mig, så länge jag är sjukskriven och inte blandar mediciner och alkohol. Men får väll klä upp mig lite och försöka ha kul endå :D
Skickar med en gammal härlig låt med Ministry från 80-talet. Innan de blev lite för hårda för min smak ;P

Filmen jag såg nyss "Goth" var jättedålig. Jag skämms nästan. Men är det nån som endå vill se den, så kan man se den gratis på youtube. Gäller så länge man har ett konto där och är över 18 år.

Klänningen jag hämtade ut, var tyvärr lite för stor. Får se om det blir den ikväll eller inte endå. Får väll försöka sy in den med annars, nån gång i framtiden.

Jag har jättemycket jag vill skriva om här, och lägga upp bilder på etc. Får bli i nästa vecka.

Jag förstår inte riktigt alla finesser när det gäller bloggande. Och vet inte riktigt hur man svara på kommentarer. But soon, i'll learn! :D


The Movie Of Today


Tjena!
Idag hade jag tänkt att mest ta det lugnt, för jag har vansinnigt ont i mitt knä. Har en gammal knäskada, som hände vid ett allt för festligt tillfälle. Brukar inte ha ont, men i natt och idag har det inte känts bra. Skumt läge.
Så jag har hittat en film jag vart lite sugen på, som även den heter "Goth". Tydligen har den fått skitdåligt betyg, hahaa....men I dont mind.
Bra att se lite dåliga filmer med, så man vet när man för en gångs skull ser en skitbra! :D

Har även fått en avi, så tänkte ta mig till posten och hämta ut en klänning. En klänning som det varit rea på på nätet, som jag viljat ha länge. Så jag fyndade. Länk till rean: http://www.vicious-m.se/shop/
Känner att mina pengar börjat ta slut, och att jag har handlat för mycket denna månaden. Att det alltid ska sluta på det viset? Inte bra.

Här kommer en handling snodd från imdb, enjoy:

GOTH blurs the boundaries between reality-driven horror and the hallucinatory style of REQUIEM FOR A DREAM in this raw and blood-soaked ride through the dark underbelly of the Gothic subculture. Chrissy and her boyfriend BOONE are two Gothic teenagers living in L.A. who have seen and done it all. As the sun goes down, they get ready for a hardcore concert at the local club. The night takes a gruesome turn when they run into a savage, darkly beautiful woman with a taste for pain and sexual deviance. She represents the darkest, most depraved end of this subculture; for her, it's not just superficial costumes and makeup but a way of life that thrives on murder and madness. Promising new thrills and experiences, she takes Chrissy and Boone on a wild, terrifying ride that progresses from drug-fueled orgies to random acts of violence, leaving a trail of mutilated victims in their wake.



Leopardklänning

  


Letade upp min helt nya leopardklänning som jag inte har använt än. Dock är den lite som en tunika som ni ser på den första bilden, vilket jag tycker är hemskt. Tunikor gör att man ser ännu tjockare ut än vad man är. The Horror. Så jag testade lite förslag, ska man sy in den och tighta till den? Eller ska man kapa av den och göra den till ett kortare linné??

Tighta till den helt klart!
Fast rätt så soft att vandra omkring hemma i den stor som ett tält med ett par slappa leggings till! :D

Too bad I dont have a symaskin. Får ta och samla ihop allt jag har som behöver sys och försöka fjäska till mig syrrans symaskin utan övervåld ,p


När?

En bild från Pretty In Pink.
Iona & Andie <3


När börjar man egentligen att få besökare till sin blogg? Hur hittar man de få där ute, som är intresserade av allt udda som jag själv intresserar mig för? Jag snackar inte om att ha 5000 människor som följer ens blogg varje dag. Får jag 3-5 st skulle jag vara skitglad :D

Men jag antar att det bara är att blogga på, så ofta som möjligt om häftiga saker. Så kanske nån hittar hit såsmåningom. Sedan kanske man inte ska vara helt anonym heller, jag får se hur jag gör med den biten ;)

De dagarna som jag klär upp mig lite extra, de dagarna ska jag absolut ta bilder och lägga upp. Det tror jag att många vill se. Och sedan blir det nog en hel del inlägg om min galna heminredning jag har. Alla mina skelett som jag har i gaderoben o.s.v =P

Hittar du hit, så kommentera gärna. Whoohoo ha en bra dag!


Min hamster vaknar till Lili & Sussie



Så här såg min söta hamster ut när jag hittade honom på blocket. Så himmla go! Han vaknade upp för en liten stund sedan till Lili & Sussies låt "oh mama"...sicken bra start på dagen för honom. Nu springs det i hjul...och det springs utanför buren. Lilla hjärtat e på g! :D

The Bachelor party (84)


En smårolig och helt klart underhållande 80-tals komedi som jag såg igår kväll. Med en väldigt ung Tom Hanks som alltid är bra och faktiskt rolig i denna. Några skratt här och där blev det allt. Den stora festen som de har i slutet med åsnor och prostituerade, wow....önskan om att hamna på en likande fest, med lika skön stämning ligger högt på min önskelista. Plus för alla pastellfärger och den rosa inredningen :D

Handling ifrån wiki:
Busschauffören Rick Gasko är förlovad med den rika tjejen Debbie Thompson, vilket inte är helt problemfritt. Debbies pappa tycker att Rick är en förlorare. För att se hurudan Rick egentligen är klär Debbie och hennes vänner ut sig till prostituerade och planerar delta i Ricks svensexa.

Loppisfynd




Tjo! Idag har jag vart och fyndat lite på olika loppisar. Hittade två nästan helt nya t-shirt...toppar. Tänkte göra om Manson t-shirten, och klippa o sy lite i den. Förmodligen till ett linne. Sen hittade jag två fina väskor, en hel svart. Och en zebragrön-brun. Hatar brunt gör jag. Men antingen får den vara i brunt för jag kanske förstör den annars. Eller så får jag ge mig på att försöka "måla" om den på nåt sätt. Kul att fynda lite saker. Blev några till saker, som inte var så märkvärdiga att de behöver läggas upp.

Skelettlampa

 


Hittade den här skönheten via denna länken: http://www.stainedglasslamps.com/ Hade lätt kunna köpa hem ett flertal av dessa fina lampor. Men det får bli ett projekt för framtiden, när man har lite mer pengar. <3 Tjusiga är dem i alla fall! :D



Gorey Details



http://www.goreydetails.net/
absolut en av mina favoritaffärer på nätet. Finns hur mycket söta saker där som helst, wanna buy buy buy!

The Love Cats




I natt sov min 14 år gamla, taniga katt i sängen. Hur mysigt som helst. Självklart är han svart med :) Fick mig att tänka på den här härliga låten med The Cure. Katter tycker jag om. Men för en vecka sedan skaffade jag mig ett litet nytt husdjur. En svart fluffig boll som heter Curacao. Kanske lägger upp en fin bild på honom såsmåningom med. Men för tillfället kör han sin skönhetssömn. Min första katt var en stor mysig svart kille, som jag hade vid min sida i 15 år. Han är alltid med mig <3 The Cure fick jag faktiskt möjlighet att se ett år på Arvikafestivalen. Himmla kul! Och sen har jag lyckats få tag i Robbans autograf.




Goth: Love of Death





 


Igår såg jag filmen "Goth: Love of Death", ett drama från 2008. Jag brukar sällan kolla på japanska filmer, har väll lite svårt för japan-hypen helt enkelt. Men filmen var annorlunda och fint filmad, dock en aning för seg för min smak. Känns som att tiden står still på vissa ställen i filmen.
Men den får ett plus för scenen i början, med flickan som sitter i trappan. Tänkte mest se den eftersom jag tyckte att handlingen var helt i min smak ;)

Saxat från filmtipset.se:

"Morino är en tystlåten och skygg tjej, fascinerad av svart magi och övernaturliga fenomen. Hennes klasskamrat Kamiyama är mer motsatsen till henne, på utsidan. Han verkar glad och positiv enligt hans klasskamrater men Morino vet att han innerst inne delar samma intresse som henne. På så sätt dras de till varandra och tillsammans börjar de utforska den svarta magins värld som snart leder de till en rad seriemord som ägt rum på sistone."
 


Skavsår och en besatthet.


Idag var jag ute och gick i det fina vädret. Soligt och otroligt blåsigt, fick massa grus i ögonen hela tiden. Usch! Hur som helst, så har jag letat fram de här fina lack dr.Martensen som jag köpte en gång på en loppis till ett fyndpris.
Men har aldrig gått i dem speciellt mycket för att de trycker och jag får skoskav, samma sak hände idag...så nu har jag två stora "köttsår" på hälarna. Hatar verkligen skoskav. Ska försöka töja ut de och lappa fast nåt på insidan så man kan använda dem.



Cyndi Lauper

 
Madonna från filmen "Desperatly seeking Susan".
 
Mina armband.



Nu till en av mina besattheter. Jag samlar på armband, har gjort det en lång tid. Eller ja samla och samla, det är mer att jag oftast kärar ner mig i armband jag hittar, så jag måste köpa med mig dem ;)
Så jag letade fram en drös och fotade, tänkte lägga upp här så ni kan se lite av det jag har. Mina två stora inspirationer till alla dessa armband och stora smycken, och diverse spetshandskar är Madonna och Cyndi Lauper. Speciellt deras stilar på 80-talet. Som ligger mig varmt om hjärtat <3.
Helt enkelt MAN KAN ALDRIG HA FÖR MÅNGA ARMBAND! ;)


What Ever Happened to Baby Jane?









Måste ju testa hur man bloggar. Och tänkte därför ta att presentera en grym film för Er som heter "What Ever Happened to Baby Jane?". Detta är en svartvit film från 1962. Och det är väll inte direkt många som kan tänka sig se värda filmer från långt tillbaks i tiden. Men man kan hitta många guldklimpar, som man får en helt annan känsla av, än dagens alla animerade filmer och dåliga skådespelare.
Detta är en thriller/drama. Och här kommer filmens handling ifrån wiki:

"I filmens inledning möter vi den unga barnstjärnan Baby Jane Hudson. År 1917 sjunger hon och dansar med sin far på scenen till publikens jubel. I kulisserna tittar hennes syster Blanche och deras mor på. Vi förstår att Blanche är avundsjuk på att systern får all uppmärksamhet. Nästa scen utspelar sig 1935 i Hollywood; Baby Jane är nu vuxen och i en biosalong diskuterar en filmproducent och en regissör hennes insatser i en film de tittar på. Av deras samtal framgår att Baby Jane inte är någon vidare skådespelare medan systern Blanche anses mycket bättre. I den följande scenen ser vi en ung kvinna bakom ratten i en bil, vi kan dock ej se ansiktet. Bilen står still, plötsligt gasar kvinnan, lägger i en växel och ett skrik hörs. Någon är skadad.

Filmen fortsätter in i nutid. Systrarna har blivit äldre; Baby Jane har en del alkoholproblem och har åldrats i förtid. Pengar skaffar hon genom att förfalska systerns namnteckning på checkar. Systern Blanche är rullstolbunden och är beroende av systern för att klara sig. Blanche vill ha in systern på någon klinik och planerar att sälja deras hus. Men Baby Jane får reda på planerna och ser till att Blanche inte kan kontakta någon utomstående; Jane börjar dessutom svälta henne. Jane tar kontakt med en ackompanjatör, Edwin Flagg, för att planera sin (osannolika) återkomst till scenen. Edwin blir Blanches enda möjlighet att bli fri från sitt fängelse. Till slut tvingas Baby Jane fly med systern, jagad av polisen."

Riktig syskonkärlek i den här filmen alltså. Påminner mig mycket om min egna relation med min egna syster, som på långa vägar varken är normal eller direkt kärleksfull.



Välkommen till min nya blogg!

Hej!
Denna bloggen kommer att handla om
*80-tal
*goth & alternativt
*konst
*synth
*film
*musik
*kläder
*skräck
och kanske nåt annat spännande som du kommer att gilla ;P

RSS 2.0