Bella Lune

Jag letade runt på internet efter ett band som heter Acess Zero eftersom jag gillade deras låt "Away". Och hamnade på youtube, vilket jag fann ett annat band som heter Bella Lune. Kan fortfarande inte bestämma mig om det är bra eller kasst?
Första låten som jag postar (videon här nedanför), full jag inte direkt för. Var mest roligt att kolla in videon.

 

Bestämde mig för att lyssna på en låt till som var lite långsammare...och den gillade jag lite mer. Mysig på något sätt, den skulle lätt kunna ha passat in i tv-serien Twin Peaks, om nån minns TP. Om inte se serien Twin Peaks, en av de bästa serier som har gjorts av David Lynch.
Vem vet, någon annan kanske gillar det här :) Oftast krävs det ju att man lyssnar flera gånger på en låt, innan den växer och först då kan man väll säga om man gillar den eller ej?










Deadly tired!

 

Hello boys & girls!
Ja inte har det blivit så mycket uppdatering under helgen. Har gjort så mycket denna helg, så jag somnar nästan vid tangentbordet! Ska försöka vara duktigare nästa vecka! I promise!

Nu är det mysdress som gäller, lite jordgubbar och kanske tv? Ja, för en film orkar jag nog inte se i detta tillståndet. *hihi*
Jag har varit på karneval, jag har festat och dansat som aldrig förr helt nykter. Jag har försökt sälja kläder på en stor megaloppis, men det var bara några få punkare som kom förbi och handla av mig. Så nu blir det ett försök med tradera istället.
Okaj! Simma lugnt!


Min konst, del 1.

Igår blev jag klar med en tavla, som jag har hållit på med ett tag. Tyvärr så har blixten slutat att fungera på min kamera, så jag kan inte ta bra kort, för alla blir svarta :( Måste lämna in den. Så tills vidare får ni se mina gips-döskallar som jag gjuter och målar, och pysslar om.













Blir jätteglad, om folk kommenterar dessa. Eller ja, säg vad ni tycker :D Vilken är er favorit?
Pusspuss!

Oh herregud, nu blir det djur!

Var i slottskogen igår, och spanade på alla fina djur. Plåtade förstås lite, så tänkte slänga upp mina fina bilder här. Jag har vuxit upp med både getter och hängbukssvin och en rad andra djur. Ja, min lista kan göras väldigt lång! Det enda djur som jag aldrig direkt varit intresserad av är hästar. Hahaa, nej ingen hästtjej här inte! Enjoy my pictures!


















Dogs In Space


  


En sjukt underbar film! Som jag har missat helt och hållet. Men nu har jag i alla fall sett den. Även soundtracket är en riktig pärla, hur många bra låtar som helst. Helt kär är jag nu i både filmen och låtarna. Synd bara att jag var tvungen att se filmen i en sån dålig kvalitet. Hoppas man kan få tag i den på dvd nånstans, med bättre kvalitet. Hade vart fint att se om den, snart. Hade ingen text heller, så vart lite svårt att hänga med på deras australiska dialekt, eftersom alla pratar i mun på varandra typ.

Tyvvärr orkar jag inte översätta engelska idag, men de flesta förstår nog vad de läser endå. Så jag snodde (igen) en liten kort sammanfattning av vad filmen handlar om ifrån denna sidan:
http://www.acmi.net.au/oz_dogs_in_space.aspx

"Writer/director Richard Lowenstein navigates the world of drugs, dropouts and punk music in late 1970s inner-suburban Melbourne.

Set in a share-house occupied by a collection of social misfits, the film focuses on the tumultuous affair between vivacious Anna (Saskia Post) and drug-taking Sam (Michael Hutchence), front man for the band Dogs in Space.

With the aid of cinematographer Andrew de Groot's invaluable camerawork, Lowenstein achieves an intense, fluid evocation of a squalid, destructive lifestyle.

Features a sensational pounding soundtrack courtesy of Iggy Pop, Boys Next Door (aka Birthday Party), Brian Eno and Gang of Four.

30th anniversary screening.

"Dogs in Space is less of a film and more of an experience, a poem rather than a conventional story. It's a remarkable testament to a piece of Australian history most people prefer to ignore." Jennie Kermode, Eye for Film



Om ni endå vill ha en liten kort sammanfattning på svenska så handlar filmen om postpunk/punk rock n roll ungdomar, i en liten håla i Melbourne. En snygg Michael Hutchene är drogpåverkad under hela filmen, är kär i en tjej som heter Anna och spelar i ett band som kallar sig "Dogs In Space". Bor i ett kollektiv i ett hus, som har fester jämnt. Och en del andra härliga karaktärer.




Shivers - Boys Next Door


Michael Hutchence - Rooms for the memory ( Dogs in space)


Måste lägga till låtarna från soundtracket/filmen här:

Dogs in Space (1986)
1. Iggy Pop - Dog Food [1980] (1:42)
2. Stamphyl Revega - Frankie Teardrop [1986] (3:27) #
3. Michael Hutchence - Dogs in Space [1986] (2:58)
4. Ollie Olsen - Win/Lose [1986] (4:57)
5. Gang of Four - Anthrax [1979] (3:00)
6. The Marching Girls - True Love [1986] (3:05)
7. Brian Eno - Skysaw [1975] (3:24)
8. Too Fat to Fit Through the Door - Skullbrains [1986] (0:47) #
9. Boys Next Door - Shivers [1979] (4:25)
10. Thrush & the Cunts - Diseases [1986] (2:44)
11. Primitive Calculators - Pumping Ugly Muscle [1986] (5:07)
12. Michael Hutchence - Golf Course [1986] (2:59)
13. Marie Hoy & Friends - Shivers [1986] (4:05)
14. Michael Hutchence - The Green Dragon [1986] (2:19)
15. Whirlywirld - Window to the World [1979] (3:39) *
16. Ollie Olsen - Anna Betrayed [1986] (0:53) #
17. The Birthday Party - Mr. Clarinet [1980] (3:41) *
18. The Birthday Party - Happy Birthday [1980] (3:58) *
19. Ollie Olsen - Sam & Anna Reunited [1986] (0:51) #
20. Iggy Pop - Endless Sea [1979] (4:56)
21. Michael Hutchence - Rooms for the Memory [1986] (5:07)
22. Whirlywirld - Win/Lose [1980] (5:51) *
23. Thrush & the Cunts - Diseases (Instrumental) [1986] (2:58) *
24. Primitive Calculators - Pumping Ugly Muscle (Instrumental) [1986] (5:11) *


Pärlor i posten.


Små söta kors.

Benknotor! ^^

Spindlar med röda stenar.

Alla bilder är från: http://www.ljuvating.se/ där det finns mer fina pärlor att köpa ;)

Jupp, då har de kommit fram. Söta var dom, jag fick till och med en extra gåva. En söt liten rosa ängel, som man kunde pyssla ihop av några pärlor. Antog att de tyckte att jag köpte för få söta saker, så de ville skicka med en rosa ängel till mig. För det är ju verkligen JAG! -not! ;P

När jag har lite mer pengar, ska jag beställa några vita döskallar, tråd och lite fler pärlor som ska matcha. Innan jag sätter ihop allt som jag vill ha det. Kommer bli så bra i slutändan.
Nä, men seriöst det är kul att pyssla lite. Måla lite, när man inte har så mycket annat för sig på dagarna.
I helgen ska jag fixa hit min kamerasladd med, så jag kan plåta vissa saker och lägga upp här på bloggen.

Stay tuned! :D

Insidious


Denna skräckfilm såg jag härom kvällen. Rätt så seg i början, men sen tyckte jag den tog mer fart. Handlar om en familj, där sonen hamnar i en slags "koma", fast läkarna kan inte hitta nåt fel, eller varför han har hamnat i denna "koma". Och en massa konstiga saker börjar hända i deras hem, så de bestämmer sig snart för att flytta till ett nytt ställe. Senare dyker det upp lite "ghostbusters"-snubbar och ett medium, det blir lite astral projektion flygningar och grejer. 
Nej, nu ska jag inte berätta så mycket mer, den har fått en 7:a i betyg på imdb. Av mig får den väll ett medelbetyg. Nu får ni tänka er att jag har sett så sjukt mycket skräckfilm att jag sällan blir överraskad eller skrämd, och har sett liknande filmer innan med tanke på mitt betyg.
Helt klart går den att se, gillade faktiskt slutet :)

Ikväll ska jag ta mig an filmen "Dogs in Space", en gammal film från 86 med Michael Hutchence ;P

Smycken

 

       

Suttit och dreglat över etsy.coms alla vackra handgjorda smycken. Så tänkte försöka mig på att göra egna halsband av lite gamla pärlor jag har, beställde även lite nya pärlor och delar som jag tänker använda mig av. Sedan får vi se hur det blir. Kommer upp bilder i framtiden. Lalalaa........


Glömt kamerasladd...

Jag vet att ni väntar på ett nytt spännande inlägg från mig, men det är lite tråkigt för jag har glömt min kamerasladd på ett annat ställe. Och kan inte överföra tjusiga kort just nu! *gurgel*
Annars så händer inte så jättemycket, försöker göra klart en tavla som jag påbörjade igår kväll...får se om den blir bra eller ej.
Annars har vi varit och storhandlat idag, men hur kul är det att snacka om? Min hamster fick i alla fall ny god mat, och kom ut och mumsade direkt, alltid en liten skit som gör en glad :D


Bilden är gammal fanns redan i datorn ;)
Guys & Girls, i'll return soon! Håll ut! Puss!

Loppis och spontanvernissage!


Åkte på förmiddagen till en stor loppis, och hittade många fina saker. Men köpte inte med mig allt, för jag försöker hålla i mina sista slantar ;)
Så det blev en bok för 5 kronor och två halsband som jag ska göra om.

 

Rosemary's baby en bok av Ira Levin. Som sedan blev film 1968. Roman Polanski har regisserat filmen. Den handlar om Rosemary och Guy som flyttar in i en lägenhet i ett hus med dåligt rykte. De blir vänner med ett äldre par som är deras grannar. Efter ett tag börjar det hända underliga saker, en kvinna som Rosemary träffar i tvättstugan dör mystiskt, Rosemary har otäcka drömmar om en hårig varelse med onda brinnande ögon som våldtar henne och hör underliga ljud, Guy blir avståndstagande.
När Rosemary blir gravid börjar hon misstänka att grannarna har planer för hennes barn.

Första gången jag såg filmen gick jag på gymnasiet, media...där vår lärainna ville att vi skulle ha sett vissa filmer. Lärarinnan lovade oss även att vi skulle få titta på Citizen Kane sista året, eftersom vi var för små i ettan. Men den fick vi aldrig se, så den får man väll försöka se någon gång med.

När vi kom hem så fann jag denna skyltdockan stå utanför mig, och vifta. Så jag var tvungen och gå fram och kolla vad det hela handlade om. Då hade konstnären Maria Larkman vernissage på ovanvåningen. Så jag trallade in där och tittade på hennes dyra smycken hon hade tillverkat och hennes tavlor. Smyckerna var inte i min smak, men tavlorna där emot var fina :)

 

Jag ska även jag i framtiden lägga ut min egna konst här på bloggen, så kan ni få se vad det är jag pysslar med :) Men de måste bli helt klara först.
Vilket ibland tar tid, när inspirationen och tålamodet försvinner.
Nu regnar det utanför, rätt så mysigt ändå. Får ta och hitta på nåt en stund, sen vill jag nog ut på klubb i kväll. Vi får se.

Simma lugnt!


Bauhaus




Bauhaus för mig är inte bara ett byggvaruhus utan ett gammalt härligt gothband, med sångaren Peter Murphy i spetsen. Under många fester har jag dansat till denna låt med dem: 



Från wiki:

"Peter John Murphy, född 11 juli 1957 nära Northampton, England, av irländsk härkomst, är sångare i rockbandet Bauhaus, och har senare kommit att släppa ett antal soloalbum. Han har kallats "gothrockens gudfader", då han med bandet Bauhaus tillhör pionjärerna inom musikstilen.

Bauhaus
är en brittisk musikgrupp bildad 1978 i Northampton, England. De hette från början Bauhaus 1919 för att anspela på den tyska konströrelsen. Bandet spelade en sorts mörk postpunk, och anses vara det första riktiga goth-bandet. Deras debutsingel "Bela Lugosi's Dead" (1979) blev förebilden för hur goth skulle låta. Bandet blev riktigt stora med sitt debutalbum In The Flat Field som också tog sig till nr 1 på independent- och nr 72 på pop-listorna.<br></br>Bauhaus splittrades 1983. Men 1998 återförenades bandet för att spela några konserter i Los Angeles och sedan åka på en liten turné. Dubbel-live-CD:n Gotham samt en live-DVD spelades in för att dokumentera återföreningen.

30 april 2005 gjorde bandet en konsert under Coachellafestivalen i USA för att sedan åka ut på en riktig turné."

1990 släppte Peter sitt tredje soloalbum vid namn Deep. Där en av hans största hitar är med. Den heter "Cuts You Up", och är helt jäkla underbar. Därför måste jag lägga till den med. Så har ni lite att lyssna på ikväll med ;)


Tucker & Dale vs Evil




Tänkte det skulle vara dags för att presentera en film ifrån 2010, som en del kanske har missat. En film som är jäkligt rolig, en skräck-komedi helt enkelt. Vi såg den i fredags, och vi skrattade gott.

Här är en liten summering av vad den handlar om på engelska, snodd från imdb:

Two lovable West Virginian hillbillies, are headed to their "fixer-upper" vacation cabin to drink some beer, do some fishin', and have a good time. But when they run into a group of preppy college kids who assume from their looks that they must be in-bred, chainsaw wielding killers, Tucker & Dale's vacation takes a bloody & hilarious turn for the worse.

På filmtipset : http://nyheter24.se/filmtipset/ så fick den iaf en fyra, inte så illa pinkat. Se den!

 

 




Skor


Idag hade jag tänkt gå och se om de på Venemous hade letat upp ett par av dessa söta skor i min storlek på deras lager. Men tyvärr var de slut, kanske lika bra eftersom remmen där bak verkade lite klen i sig.
Men jag hade tur och hittade ett par andra skor istället som jag köpte med mig hem, nämligen de här på bilden under. Svarta paljetter med döskallar....och dragkedja/rosett och sött svart döskallehänge. De är också från Iron Fist. Tycker om deras skor :D Tycker de ser bättre ut i verkligheten än på kortet dock.


Maskeradbilder

   
 
     

    

    

    

Här är några få utvalda, väldigt städade bilder från festen. Senare på natten spårade allt ur, och folk var halvnakna och bytte outfits med varanda och peruker.

Har en hel del galna kort, men de sparar jag för mig själv. Ser ni vad folk föreställer? Tyvärr fick jag lite återbud i sista sekunden av några till som skulle komma, så det var lite tråkigt. Men de kanske dyker upp nästa gång? :D


Hello again!

Tillbaks efter helgen, som har vart en aning fartfylld och mycket folk. Läste att det endå hade varit driftstörningar, så då är det ju helt okey! Plus att man behöver ju verkligen inte sitta och blogga jämnt, inte nu när det är så fint väder :)

Ska lite senare ta och lägga upp lite fina bilder från maskeraden, så då har ni nåt att se fram emot. Bjuder på en så länge på min absolut roligaste underbaraste bästa vän! Som jag inte träffar ofta nu för tiden. That's really bad!
Dock var det någon som snodde hans fina ansiktsmask under kvällen, och jag letar fortfarande efter skurken!


Mina kära skyltdockor!

När det gäller inredning hemma hos mig, så kör jag på en del udda saker. Som till exempel mina kära skyltdockor. Just nu har jag fyra och en halv, ni får se alla utom en som jag städat bort ett litet tag. Hennes kropp är i en liten för jobbig ställning, så man kan inte ha henne överallt....hon ligger lixom ner, och tar plats.
Ett tag brukade hon ligga inne på toaletten i ett gult neonljus, och det var många som lånade toaletten som blev skitskraja när de öppnade dörren. That's the way I like it! :D

Här kommer fler bilder på dem! Inför maskeraden och Hawii-temat, har jag stylat om dem en aning.



Denna bruden fick namnet Hedda av en vän.

This is Stor-Boris! Hunken som alla hånglar med på mina fester. Han har dock inte fått så mkt hawaii-utstyrsel än, får se vad jag kan hitta på ;P

Dessa damer, är en aning äldre. Men visst är de härligt fina? Älskar hon som skrattar och viftar med armarna, ser ut som om hon dansar :D Har inga namn på dessa, om nån har nåt hett förslag, så hojta.



Städar mest...

....hela dagarna, eftersom allt ska vara på tipp topp på lörda. Så ja lite busy är jag från och till. Mina skyltdockor och benrangel har fått fina makeovers idag. Ska försöka lägga upp en bild på dem imorgon. Yeye!
Igår såg jag annars att jag hade haft väldigt många besökare, var det för att jag skrev om Lady Gaga tro? Ja nåt sånt måste det ha varit. Haha! =P
Bilder från årets maskeradfest kommer jag självklart att lägga upp vid ett senare tillfälle. Håll ut! ;)
Snart läggdags här! Ha det bäst!


Lady Gaga - Born This Way



Nu i veckan släpps Lady Gagas andra album "Born This Way". Och nyligen fick jag reda på vad alla låtar heter, som kommer att vara med:

MARRY THE NIGHT
BORN THIS WAY
GOVERNMENT HOOKER
JUDAS
AMERICANO
HAIR
SCHEIBE
BLOODY MARY
BAD KIDS
HIGHWAY UNICORN (ROAD TO LOVE)
HEAVY METAL LOVER
ELECTRIC CHAPEL
YOU AND I
THE EDGE OF GLORY

Det har varit en lång väntan för mig och alla andra fans. Och jag tror och hoppas på att det ska finnas många guldkorn på albumet, som kan svänga hela sommaren.
Första gången som jag såg hennes video "Just dance" på tv, tyckte jag inte att det var nåt speciellt alls. Låten tyckte jag lät som all annan blondin-pop-techno aktigt som finns där ute. Oftast krävs det några lyssningar på en artist, innan man vet om man gillar det eller ej.
Sedan tog det nog ett litet tag innan man fick se mer av den här tjejen, det var nog inte förrän "Pokerface" kom som jag riktigt fastnade för henne och hennes stil.

Eftersom jag har haft Madonna som stor barndoms/vuxen idol i väldigt många år och aldrig hittat nån som skulle kunna likna sig med henne och göra det hon gjorde på nytt, så känns det som att Lady Gaga fixar att ta över hennes roll. Ta vid där Madonna har slutat.
Okey, jag vet att Madonna inte har slutat än. Men mycket av det hon har gjort på senaste har inte varit speciellt bra. Den enda låt som jag tycker hon har lyckats med på senaste är "Celebration", den tar mig lite tillbaks till soundet och hennes röst på 80-talet.



Lady Gaga är ödmjuk och hon känns så himla snäll och go i sina intervjuer och lever för sina fans. Hon verkar vara så himla underbar. Och jag älskar hennes kreativa sida. Tycker oftast att hon känns som en kvinnlig verision av Marilyn Manson, och när de två möttes upp och spelade in hennes "Lovegame" på nytt blev jag riktigt glad. Love it! :D

När jag fyllde år förra året, det var då när jag var som mest sjuk fick jag biljetter till hennes "Monster Ball Tour" i Malmö. En av de bästa presenter helt klart. Någon man aldrig kommer att glömma. Samtidigt var det otroligt jobbigt för mig, för jag visste inte om jag skulle lyckas att gå på koncert över huvudtaget.
Men med stöd hjälp och en hel del mediciner kom jag dit :)





Hawaiitema + lite av lördagens shopping!



Woop! Vi kommer ha Hawaii-tema inomhus, men det är det ingen av gästerna som vet.
Men det kommer bli fint, ska bjuda på en massa fräsch frukt, och få lite av en sommarkänsla tänkte vi. Så till det har vi handlat lite grejer, plastbananer, bastkjolar, blommor, såpbubblemaskin och spelet knäppgök som kommer att ge varje gäst ett hemligt uppdrag som de måste genomföra under kvällen. Kommer bli sjukt kul.



Lite tjusiga matpins eller vad man kallar dom för. Rosa flamingos, oh la la.



Köpt tre förpackningar Jell-o för första gången i mitt liv. Vi ska nämligen försöka oss på att göra Jell-o-shots till gästerna. Och ni som är nyfikna på vad det är, lägger jag in en fin video som förklarar allt :D Enjoy!


Helgen.

Hello! Im back!

Får köra en uppdatering här om vad som har hänt under helgen. Jag har i alla fall inte firat valborg! =P Känns som jag är för gammal för det, haha....nej men jag tänker lägga min energi på nästa helg då jag har stor maskerad hemma med en massa folk. Långväga gäster från Norge, Stockholm, Eskilstuna, Malmö :D Så för att hinna allt tills dess så har jag grejat med det hela helgen.

Så i fredags körde jag igång med att färga håret. I denna hårfärg som jag inte testat innan, fanns en liten pytteliten tub med knallröd färg i som man skulle blanda med det andra. Och allt blev galet rött....såg ut som jag hade opererat i badrummet! =P





Hur som helst så gick operationen bra, och jag är fin i håret. Dock inte knallrött, utan mer plum, lila-röd...hårfärg.
It's all good!

Sedan kom två av mina härliga vänner, och vi hade lattjo lajbans och käkade mat ihop.

Hela lördagen sprang vi på stan och försökte få ihop mer saker till maskeraden, peruker, kläder och smink och annat som vi ska ha till vårat tema. Så det kommer jag skriva om i nästa inlägg som kommer strax.....


RSS 2.0