Bauhaus




Bauhaus för mig är inte bara ett byggvaruhus utan ett gammalt härligt gothband, med sångaren Peter Murphy i spetsen. Under många fester har jag dansat till denna låt med dem: 



Från wiki:

"Peter John Murphy, född 11 juli 1957 nära Northampton, England, av irländsk härkomst, är sångare i rockbandet Bauhaus, och har senare kommit att släppa ett antal soloalbum. Han har kallats "gothrockens gudfader", då han med bandet Bauhaus tillhör pionjärerna inom musikstilen.

Bauhaus
är en brittisk musikgrupp bildad 1978 i Northampton, England. De hette från början Bauhaus 1919 för att anspela på den tyska konströrelsen. Bandet spelade en sorts mörk postpunk, och anses vara det första riktiga goth-bandet. Deras debutsingel "Bela Lugosi's Dead" (1979) blev förebilden för hur goth skulle låta. Bandet blev riktigt stora med sitt debutalbum In The Flat Field som också tog sig till nr 1 på independent- och nr 72 på pop-listorna.<br></br>Bauhaus splittrades 1983. Men 1998 återförenades bandet för att spela några konserter i Los Angeles och sedan åka på en liten turné. Dubbel-live-CD:n Gotham samt en live-DVD spelades in för att dokumentera återföreningen.

30 april 2005 gjorde bandet en konsert under Coachellafestivalen i USA för att sedan åka ut på en riktig turné."

1990 släppte Peter sitt tredje soloalbum vid namn Deep. Där en av hans största hitar är med. Den heter "Cuts You Up", och är helt jäkla underbar. Därför måste jag lägga till den med. Så har ni lite att lyssna på ikväll med ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0