Dödssjuk nästan ;P

Hostar som mest, och har jävulskt ont i halsen. Ingen sömn blir det, utan mer dator/tv och pyssel....har lixom ingen ro i kroppen fast att jag borde ligga still. Vill just nu bara bli frisk för jag missar en massa kul *buhu*


Hur som helst, dagens boktips till er mina vänner. Handlar om Natascha Kampusch, som blev tillfångatagen när hon var 10 år, lyckades fly ifrån gärningsmannen när hon var 18. Man får läsa om hennes barndom innan tillfångatagningen och sedan om de 8 år som hon satt fast i gärningsmannen Wolfgang Priklopil pyttelilla dolda rum nere i hans källare/garage.
En mycket spännande och bra bok, har bara några sidor kvar nu. Sedan går det ju att hitta ett flertal intervjuer på nätet med Natascha och annan information om detta fallet.

Älskar alla de typer av fall, kriminologi och annat spännande. Psykologi och hur människors hjärnor funkar. Love it! :)

Från wiki:

"Kampusch kidnappades av Wolfgang Priklopil den 2 mars 1998 då hon var tio år. Kidnappningen skedde med hjälp av en vit skåpbil då hon var på väg till skolan. Hon gick då i fjärde klass. 

De följande åtta åren hölls hon fången av Priklopil i ett litet utrymme under hans garage. Priklopil försåg henne med mat, sällskap, TV och med tiden viss utbildning. Efter några år fick hon ibland följa med honom till övervåningen, under sträng övervakning. Ytterligare några år senare fick hon följa med på små utflykter. Kampusch har i intervjuer framhållit att det aldrig rörde sig om några former av sexuella övergrepp."


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0